Herfst- en winterdepressies

Mogelijke oplossingen voor herfst en winterdepressies.

Mogelijke oplossingen voor winter en herfstdepressies


De ene herfst depressie is de andere niet. Ik (eigenaar van deze blog) heb zelf al vele jaren last van een hele harde winterdepressie (eigenlijk is het meer een herfstdepressie, aangezien het hoogtepunt ligt in november). Zodra de winter daadwerkelijk is aangebroken, trekt mijn depressie langzaamaan weer weg. De impact van deze herfst of winter depressies  op mijn leven is enorm. Toch heb ik een aantal dingen uitgeprobeerd die het effect flink hebben kunnen beperken. Hieronder zal ik vertellen wat ik allemaal heb uitgeprobeerd en wat voor mij werkte en wat niet. Let op! Dat het voor mij werkt wil niet zeggen dat het ook voor jou zal werken of andersom. Check daarom altijd vooraf bij je dokter of psychiater of het e verstandig is om een bepaald hulpmiddel uit te proberen.

Oplossingen die voor mijn gevoel goed hebben geholpen bij het bestrijden van mijn herfst- en winterdepressies:

1. Het slikken van antidepressiva: in mijn geval betrof dit Escitalopram (SSRI), lees meer over mijn ervaringen met Escitalopram.
2. Het slikken van Curcumine: lees meer over Curcumine en depressies.
3. Het slikken van diverse probiotica: lees meer over het probiotica en depressies
4. Het slikken van Vitamine D tabletten
5. Het slikken van visolie tabletten
6. Het bezoeken van een zonnebank
7. Het ondergaan van acupunctuur behandelingen

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING